お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年6月28日
by テツ子

今日の千葉市は蒸し暑いです~

そういえば台風はどこへやら・・(゜゜)

Today's Chiba is humid.

By the way,Where is the typhoon.

今後は梅雨らしいお天気が続き

寒暖差も大きくなりますので

体調には十分に注意しましょう~!

それでは今日のお昼ご飯はこちら!

From now on,The weather like the rainy season continues and the temperature is going to be huge difference.you should take care of your health.

Anyway, Today's lunch is here.

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【メニュー】menu

・サバの竜田揚げ(おろしポン酢)Deep-fried macjerel Tatsuta

・南瓜の煮物 Boiled pumpkin

・ほうれん草の胡麻和え Spinach seasoned with sesame sauce

・ご飯 rice

・味噌汁 miso soup

【栄養価】Nutritional value

・エネルギー calore566kcal

・タンパク質 protain 23.6g

・脂質 lipid20g

・塩分  salut 1.9g

でした!(^^)!

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南瓜は代表的な緑黄色野菜の一つです。

Pumpkin is one of the typical green and yellow vegetables

カロテン、ビタミンB群を多く含んでいます。

カロテンは体内でビタミンAに変わり、

皮膚や粘膜を健康に保ち、細菌への

抵抗力をつけるなど、健康に欠かせない栄養素です。

It contains a lot of carotene and B vitamins.

Carotene is a nutrient that is indispensable for health, such as converting to vitamin A in the body, keeping the skin and mucous membranes healthy, and increasing resistance to bacteria.

またビタミンCは南瓜のでんぷんに

守られているので加熱しても壊れにくい

という利点があります。

Vitamin C is also protected by pumpkin starch, so it has the advantage of being hard to break even when heated.

いまは外国産の南瓜が出回っているので、

通年で買うことが出来ますが

日本かぼちゃは夏から初秋にかけて

収穫のピークを迎えます。

Foreign pumpkins are now on the market, so you can buy them all year round, but Japanese pumpkins reach their peak harvest from summer to early autumn.

収穫したての南瓜は甘みが弱いので

追熟させてから出荷します。

ちなみに日本で収穫される南瓜の多くは

北海道で生産されているようですよ(^^)

Freshly harvested pumpkin has a weak sweetness, so it is ripened before shipping.

By the way, most of the pumpkins harvested in Japan seem to be produced in Hokkaido.

次いで鹿児島県、茨城県と続きます。

following Kagoshima, Ibaraki continue.

これから様々な緑黄色野菜が旬を

迎えますので、

栄養をしっかりとって夏に負けない

身体作りをしましょう~\(^o^)/

Various green and yellow vegetables will be in season from now on, so let's get proper nutrition and build a body that will not lose in summer.

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