お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年7月12日
by テツ子

昨日は突然の豪雨にびっくりでしたね( ゚Д゚)

I was supprised by the sudden heavy rain yesterday.

急に気温が高くなりましたので、

熱中症には十分に注意しましょう~!

The tempurture is suddenly rose, So be careful about heat stroke.

今日のお昼ご飯はこちらです!(^^)!

Today's lunch is here.

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【メニュー】Menu

・白身魚のフライ deep fried white fleshed fish

・ブロッコリーソテー broccoli saute

・ひじきとミックスビーンズのサラダ hijiki and mix beasna salad

・ご飯 rice

・味噌汁 miso soup

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calore 520kcal

・タンパク質 proten 22.5g

・脂質 lipid 15.1g

・塩分 salt 2.4g

でした~\(^o^)/

ひじきはなんと縄文時代の遺跡

から発見されていることから

その時代から食べられていたそうです。

Hijiki was discoverd from the remains of Jomon period. it seems that has eaten since that time.

栄養価が高いことでも知られ、

カルシウムが牛乳の約12倍と言わ

れており、海藻の中でも群を抜いています。

It is also known for its high nutritional value, and it is said that calcium is about 12 times that of milk, and it is by far the best among seaweeds.

カルシウムは骨や歯の形成を促し、

骨粗鬆症の予防、イライラを鎮める作用があります。

また、水溶性の食物繊維も豊富に含まれています。

Calcium promotes the formation of bones and teeth, prevents osteoporosis, and relieves irritation.

It is also rich in water-soluble dietary fiber.

食物繊維は体内の老廃物を排出し、

動脈硬化の予防にも作用します。

低カロリーですが満腹感が得られ

ダイエットにも効果的な食品です(^^)

Dietary fiber excretes waste products in the body and also works to prevent arteriosclerosis.

It is a low-calorie food that gives you a feeling of fullness and is also effective for dieting.

そして先週のリクエストメニューは

天ぷら(七夕に出ましたね♪)と

おかきでした!

And last week the request menu was tempura and okaki

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今週はカレーライスとおやつに

カステラがリクエストメニューで登場です!

This week the lunch and afternoon snack will apper curry and casutera as request menu

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うちの料理長、カレーには人一倍

こだわりがあるようで、厨房で

何やら大きな鍋が用意されていました・・|д゚)

Our chef, curry, seems to be more particular than others, and a big pot was prepared in the kitchen.

明日のカレー楽しみです~♪

それではまた次回です\(^o^)/

I'm looking forward to tomorrow's curry.

See you next time!!

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