お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年8月23日
by テツ子

お盆も過ぎて8月も後半ですね~(^^)

It's the second half of August after the Obon festival.

今年の夏は遊びに行くことが少なく

お家時間が多かったのではないでしょうか。

I think that We rarely went out this summer and spent a lot of time at home.

私は子供と将棋ばかりしていたので

多少腕前が上がったかな・・?(^^;

I played a lot Shogi with my kids,so I think I've improved the my skills a little.

皆さんはどのように過ごされましたか?

それでは、今日のお昼ご飯はこちら!

How did you spend time?

By the way, Today's lunch is here.

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【メニュー】Menu

・エビチリソース Shrimp with chill sauce

・大根の中華くず煮 Chinese style boiled Japanese white radish

・ナムル Namul

・ご飯 rice

・中華スープ Chinese style soup

【栄養価】Nutritional value

・エネルギー calore 441kcal

・タンパク質 protein 23.1g

・脂質 lipid 6.5g

・塩分 salt 2.3g

でした~\(^o^)/

今日は中華尽くし♪

エビチリソースはほんのり

ピリ辛でご飯がよく進みます(^^)

I'm full of Chinese food today ♪

The shrimp with chili sauce is slightly spicy and the rice goes well.

海老には豊富な栄養素が含まれています。

高たんぱく、低脂質なので

ダイエットや筋トレをしている人

におススメの食材です!

Shrimp contains abundant nutrients.

Because it is high in protein and low in fat, it is a recommended ingredient for people who are on a diet or doing muscle training.

タウリンというアミノ酸を含んでおり

血中の悪玉コレステロールを抑え、

善玉コレステロールを増やす作用があります。

It contains an amino acid called taurine and has the effect of suppressing bad cholesterol in the blood and increasing good cholesterol.

また、血圧を正常に保ったり肝臓の

解毒能力を強化する働きもあります。

海老は今日のようなメイン料理だけ

でなく、出汁やエキス等の脇役と

しても万能なので、長く愛される理由が分かりますね(^^♪

It also helps maintain normal blood pressure and strengthens the liver's detoxifying ability.

Shrimp is versatile not only as a main dish like today, but also as a supporting role for soup stock and extracts, so you can see why it has been loved for a long time.

そして、先週のリクエストメニューは

メロンパン!と

And, The last week request menu was melon-shaped bun.

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甘くて幸せ~♪

I'm feeling happy and sweet.

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から揚げでした~(∩´∀`)∩

The fried chicken.

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今週は・・・

This week is ...

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ぜひお楽しみに~\(^o^)/

See you next time.

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