お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年10月 5日
by テツ子

10月とは思えないほどの残暑ですね(^^;

こんな暑い日にはカレーを食べて

元気にいきましょう~!

It's so hot that I can't believe it's Octorber.

On a hot day like this,Let's eat a curry rice and feel better.

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【メニュー】menu

・ビーフカレー beef curry

・福神漬け・らっきょう sliced vegetables pickled in soy sause ,pickled scallion

・コールスローサラダ coleslaw salad

・コンソメスープ consomme soup

・オレンジ orange

【栄養価】

・エネルギー calore 640kcal

・タンパク質 proten 22.6g

・脂質 lipid 18.7g

・塩分 salt 2.3g

でした~\(^o^)/

前日から鶏ガラや玉ねぎ、にんにく等

でカレー用スープを作っていました!

We've made the curry by useing a chicken carass, onion and garlic etc.. since yesterday.

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料理長こだわりのビーフカレーが完成~!(^^)!

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カレーを食べていたら、お肉は

豚肉or牛肉or鶏肉論争になりまして、

一般的には、西は「牛肉」、

東は「豚肉」らしい、、。

We discussed that the meat to put in to the curry is pork or beef or chiken.It's generally said that the west is beef, the east is pork.

故郷苑職員の出身別で調査です!!

千葉:Oさん「牛が好き~」

Chiba:I prefer beef.

   Tさん「絶対豚肉でしょ。」

Definitely pork

   Kさん「鶏か豚ひきかな~」

I like chiken or pork.

埼玉:Sさん「おれは鶏が好き!」

I like chiken

   Yさん「豚肉一択。」

My choice is only pork.

青森:Iさん「豚だけど家と漁港が

近かったから魚介もよく食べたな~」

I like pork but I ate a lot of fish because my house is near to the fishing port

福岡:Hさん「やっぱり牛かな」

Actually the beef.

石川:Nさん「鶏肉最高です!」

the chiken is awesome.

・・・・・・結論!

どのお肉でもカレーは美味しい!(笑)

そして、今月の給食だよりはこちらです(^^♪

In conclusion,

Curry is delicious no matter which meat you use.

キャプチャ.JPG

水溶性食物繊維と不溶性食物繊維の

違いなどが載っていますので、

ぜひご覧ください~\(^o^)/

Since the difference between water-soluble dietary fiber and insoluble dietary fiber is listed, Please have a look

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