お料理通信

今日のお昼ご飯

2022年3月 2日
by テツ子

ここ数日の千葉市は暖かいですね!

まだ春服を出していなかったので、

ニットを着ていると汗をかいてしまうほどです(^^;

さて、そんな今日のお昼ご飯はこちら!

Chiba city has been warm for the past few days!

I haven't put out my spring clothes yet, so I sweat when I wear a knit.

By the way, today's lunch is here!

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【メニュー】menu

・酢鶏 Vinegar chicken

・餃子 dumpling

・豆腐のナムル Tofu namul

・春雨スープ vermicelli soup

・ご飯 rice

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calore521kcal

・たんぱく質 protein 26.6g

・脂質 lipid13.9g

・塩分 salt 1.9g

でした~\(^o^)/

甘酢好きなわたしは、酢鶏でテンションUPです♪

小さい頃、「お酢を飲むと身体が柔らかくなる」

と言われていましたが(現代でも言います??)

迷信なの!?本当なの!?

気になったので、調べてみました!!

I like sweet and sour sauce, so I'm excited about vinegared chicken ♪

When I was little, "drinking vinegar softens my body."

It was said (Is it even today ??)

It's a superstition! ?? you do not say! ??

I was curious, so I looked it up! !!

・・・どうやら鍵を握っているのは、お酢に含まれる酢酸と判明!

酢酸が体内に取り込まれるとクエン酸になります。

クエン酸は、全身の血流の改善や疲労回復を促す効果が期待できます。

疲労物質である乳酸を分解し、筋肉の凝りや

緊張を取り除いてくれる働きにより、

「身体が柔らかくなった」という発想になったようです。

「お酢を飲むと身体が柔らかくなる」というのは

直接的な因果関係なし!というのが結論です。

だけど、お酢は身体にいい!!のは間違いないようです(^^)

It turned out to be acetic acid contained in vinegar!

When acetic acid is taken into the body, it becomes citric acid.

Citric acid can be expected to have the effect of improving blood flow throughout the body and promoting recovery from fatigue.

Decomposes lactic acid, which is a fatigue substance, and causes muscle stiffness

By the work that removes tension

It seems that the idea was that the body became softer.

"Drinking vinegar makes your body softer"

No direct causal relationship! That is the conclusion.

However, vinegar is good for you! !! There seems to be no doubt.

・・・話は変わりまして、明日はひな祭りですよ~!

お昼ご飯は特別メニューですし、イベントも楽しみです♪

その様子は後日アップしていきますので、ぜひご覧ください~\(^o^)/

Anyway,Tomorrow is dolles festival.

It's lunch is special and event is exciting!!I'm looking forward to the event!!

I'll post it all together later.Please have a look!!

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