お料理通信

4月1日のお昼ご飯は『お花見御膳』でした!!

2022年4月 5日
by マロン

こんにちは!!

千葉では、少しづつ桜が散ってきました(´;ω;`)

満開の桜が見れるのはアッという間ですが、花吹雪も素敵ですよね!

Hello! !!

In Chiba, cherry blossoms are falling little by little (´; ω; `)

You can see the cherry blossoms in full bloom in a blink of an eye, but the hanafubuki is also wonderful!

故郷苑では先日お花見を行いました!

その様子はツチノコちゃんの記事からcheckできますよ⇩

We had a cherry blossom viewing the other day at our hometown!

You can check the situation from Tsuchinoko's log ⇩

https://www.furusatoen.jp/blog/event/2022/04/post-10130.html

4月1日のお昼ご飯には、お花見御膳を提供しました!!

For lunch on April 1st, we served a cherry-blossom viewing set!

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【献立】menu

・赤飯 red-rice

・天ぷら tempura

・大根と厚揚げの煮物 Boiled radish and fried toufu

・お浸し boiled spinach seasoned

・スープ soup

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calorie 550kcal

・タンパク質 protein 31.7g

・脂質 lipid 18.1g

・塩分 salt 2.6g

おやつは、手作りぼたもちでした!!

The aternoon snack was handmade botamochi! !!

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こしあんときな粉の2種類作りました!!

食べやすい様に、もち米ではなくお米に角餅を混ぜて炊いた生地を、小さめに丸めました!

利用者さんからも美味しいと好評でしたよ(^^♪

今年はお花見はしていないですが、私もお花見御膳とぼたもちを食べて、お花見気分を味わうことができました!!

この先は暖かい日が続くようなので、いよいよ冬服は片付けてもよさそうですね!

ではまた(@^^)/~~~

I made two kinds of smooth sweet bean paste and roasted soybean flour !!

To make it easier to eat, the dough cooked by mixing kakumochi with rice instead of glutinous rice is rolled into small pieces!

It was well received by users as it was delicious

I haven't seen cherry blossoms this year, but I was able to enjoy the feeling of cherry blossom viewing by eating the cherry blossom viewing set and botamochi! !!

It seems that warm days will continue in the future, so it seems that winter clothes can finally be put away!

see you!!

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