お料理通信

今日のお昼ご飯

2022年4月27日
by テツ子

もうすぐゴールデンウィークですね(^^)

今年は29日~5月8日まで10日間お休み!という方も

いらっしゃるのではないでしょうか~

お出掛けする方もされない方も感染症対策をしっかり行い

楽しみましょうね~\(^o^)/

それでは今日のお昼ご飯はこちら!

It will be Golden Week soon (^^)

This year, we will be closed for 10 days from 29th to May 8th! I think there are people who say that ~

Whether you go out or not, let's take proper measures against infectious diseases and have fun ~

Then, today's lunch is here!

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【メニュー】menu

・豚キムチ炒め fried kimuchi and pork

・ビーフン炒め煮 Stir-fried rice noodles

・ごまマヨ和え sesame and mayonnaise sause

・ご飯 rice

・中華スープ soup

【栄養価】nutritinal value

・エネルギー calorie 493kcal

・たんぱく質 protein 26g

・脂質 lipiad 12.6g

・塩分 salt 2.5g

でした!!

なんと我が家の昨日の夜ごはんも豚キムチ・・・

でも苑の料理長が作る方がやっぱり美味しいな~(*´ω`)

さて、豚キムチの主役「キムチ」は美味しいだけじゃなく

栄養価にも優れています!

発酵食品であるキムチには、乳酸菌が豊富に含まれており、

腸内環境を整える効果や免疫力を高める効果が期待できます。

乳酸菌の多いイメージであるヨーグルトですが、

キムチはそんなヨーグルトを上回っているんです!

また、辛み成分の「カプサイシン」は、体内に吸収されると脳に運ばれて

神経を刺激し、アドレナリンというホルモンを分泌させます。

アドレナリンは、代謝を促進し血行促進・発汗作用があります。

キムチはダイエットに効果があると言われていますが、

「カプサイシン」の効果なんですね!

ダイエット・便秘・美容など、様々な健康効果が期待できるキムチ、

塩分が高めなので、食べ過ぎには注意しましょう(^^)/

What a pork kimchi last night at my house ...

But it 's better to make it by the chef .

By the way, the protagonist of pork kimchi, "Kimchi," is not only delicious.

It is also excellent in nutritional value!

Kimchi, a fermented food, is rich in lactic acid bacteria and can be expected to have the effect of adjusting the intestinal environment and boosting immunity.

Yogurt is an image with a lot of lactic acid bacteria,

Kimchi is better than such yogurt!

In addition, the spicy ingredient "capsaicin" is carried to the brain when it is absorbed into the body, stimulates nerves, and secretes a hormone called adrenaline.

Adrenaline promotes metabolism, promotes blood circulation, and has sweating effects.

Kimchi is said to be effective for dieting, but it is the effect of "capsaicin"!

Kimchi, which can be expected to have various health effects such as diet, constipation, and beauty, has a high salt content, so be careful not to overeat

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