お料理通信

今日のお昼ご飯

2022年7月21日
by テツ子

このところ気温の変化が大きいためか、

家族で夏風邪に順番にかかりまして、、

やっと落ち着きました(ノД`)・゜・。

皆様もお気を付けください!

それでは今日のお昼ご飯はこちら~♪

Maybe because the temperature has changed a lot lately

My family got a summer cold in turn,

Finally We are getting better.

Please be careful, too!

Then, today's lunch is here ~ ♪

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【献立】menu

・三色丼 A three ingredients of rice bowl

・梅和え Vegetable with plam

・けんちん汁 A various vegetable soup

・りんごのコンポート Apple compote

【栄養価】nutritional value

エネルギー calorie 595kcal

たんぱく質 protein 20.3g

脂質 lipid 10g

塩分 salt 2.1g

でした~\(^o^)/

病み上がりにけんちん汁が沁みます・・

りんごのコンポートも優しい甘さで美味しくいただきました!

りんごが出たので、少し「cuiJine」のお話を(^^)

ハートピア故郷苑では、食品ECサイト「cuiJine(クイジーニ)」を

運営しています。

そちらでお世話になっている長野県のりんご農家さんから

「つがる」の様子が届きました~!

Kenchin-soup makes me better ...

The apple compote was also delicious with a gentle sweetness!

Since the apples came out, I would like to talk a little about "cuiJine" (^^)

Heartpia Furusato-en Garden operates a food e-commerce site "cuiJine".

An apple farmer in Nagano Prefecture, who is indebted to me, sent me a picture of "Tsugaru"!

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実が少し色づいているのが分かりますよね!

7月上旬までに摘果という、つるが太く長くさらに果形が

良好な果実を選んで、他の果実は取り除くという作業が終わりました。

この後、地域によっては袋掛けという作業があるのですが、

長野県内ではあまり袋掛けはしないそうです。

直接日光に当てて実が色づくのを待つそうですよ(^^)

8月お盆くらいに収穫を迎えるとのことで、今から楽しみです♪

さらに、こちらの農園ではりんごだけでなくブドウも育てていらっしゃいます!

You can see that the fruit is a little colored!

By the beginning of July, the work of picking fruits, which had thick and long vines and a good shape, was completed and the other fruits were removed.

After this, depending on the area, there is work called bagging, but it seems that bagging is not so much in Nagano prefecture.

It seems to wait for the fruit to color by exposing it to direct sunlight (^^)

It is said that the harvest will be around Obon in August, so I am looking forward to it from now on ♪

In addition, this farm grows not only apples but also grapes!

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こちらはナガノパープルという品種だそうです(^^)

この後、粒が大きくなるので粒抜きという作業をし、袋掛けをされるそうです。

初めて知ることばかりで勉強になります~

届いたらまた紹介させてくださいヽ(^o^)丿

それでは午後からも頑張りましょう~!

This is a variety called Nagano Purple.

After this, the grains will become larger, so it is said that they will be sacked by performing the work of removing the grains.

You can study just by knowing it for the first time ~

Let me introduce you again when it arrives.

Let's do our best from the afternoon!

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