お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年4月 6日
by テツ子

昨日は気温が下がって冷たい雨が

Yestaday,it rained cold and the temperature went down.

降っていましたね(>_<)

寒暖差が大きいので、体調には

The temperature is going up and down these days.

十分に気を付けましょう~!

Please take care of yourself.

では、今日のお昼ご飯はこちら\(^o^)/

By the way, Today's lunch is here

2021-04-06-12-59-30-992.jpg

【メニュー】menu

・カレーうどん curry udon

・マグロとアボカドの和風サラダ Tuna and avocado salad~iapanese style~

・キウイフルーツ kiwifruit

【栄養価】nutritional value

・エネルギーcalorie 538kcal

・タンパク質protein 18.2g

・脂質lipid 18.8g

・塩分salt 3.5g

でした!(^^)!

利用者様に「週一カレーが食べたい!」

User of faclity said "We want to eat the curry once a week"

と言われるほどカレーライスは人気なのですが、

Curry is very popular.

そういえばカレーうどんって出たこと

Now that you mention it, probably never before that I have served the curry.

ないような・・?と思い、

I thought.

メニューに入れてみました(^^)

Because, I made it.

喜んで頂けたようなので、これからも

They were so glad about it.

ちょくちょく登場させようと思います♪

I thought that I made the curry udon.

うどんや焼きそば、ラーメン等

Udon,Yakisoba and ramen

利用者様に麺料理は好評です!

is very popular among user of facilty.

けれど、「麺」って塩分量が多いんです・・(;´Д`)

But, "noodles" has a lot of salt.

汁にはもちろん、麺自体にも塩分が多く含まれています。

The Soup and the noodles contain a lot of salt.

例えば、うどん一玉に1.4g、

for example, one serving of udon of salt contain 1.4g

そば一束0.3g、中華麺一玉0.5g

one serving of salt 0.3g and one serving of salt 0.5g contain.

の塩分が含まれています。

これにスープやソースが入るので、

Furthermore add soup and source

麺料理には約3~5gの塩分が含まれることになります。

the whole salt of noodle contain about 3~5g.

塩分の摂り過ぎは高血圧発症に大きく

The salt too much affect high blood pressure

影響しますので、

「麺料理は食べたい!でも塩分が気になる!」

"I want to eat the noodle! but I'm worried about the salt"

という方は、減塩のポイントをおさえましょう(^^)

I thought. Let me tell you how to less salt way.

①「かけ」より「つけ」で食べる!

It eat "dip" than "put"

「つけ」の方が塩分量が抑えられ、

Dip can be less salt.

「かけ」の場合もなるべく汁は飲まずに

When you do put, you shouldn't drink soup as much as possible.

残しましょう。

You shoud leave the soup.

つゆの濃度を薄くすると物足りなく

Sometimes you feel something is missing.

感じることがありますが、

When you make it less salty.

出汁を多く使ったり、薬味を上手に

In the situation, you should use a lot of soup stock

利用することで、満足感をアップさせます。

or make the best use of condiments.you can get satisfied.

②麺を茹でるときはたっぷりのお湯で!

Use plenty of hot water When you boiling noodle!

お湯に塩分が溶けでるため、大きな鍋で

The salt dissolve in hot water.

たっぷりのお湯で茹でましょう。

Let's boil noodle with plenty of hot water.

③塩分量の少ない麺を選ぶ!

You should choose less salt noodle.

カップ麺のような乾麺は塩分が高くなり

Like cup noodles are more salty

がちなので、生麺を選ぶとよいでしょう。

Because, You should choose raw noodle.

減塩のつゆや、塩分がほぼ入っていない

Soup of Less salt and littel salt sell

麺も売っていますので、それらを活用

So you should use it.

するのもよいでしょう。

以上の減塩ポイントをおさえて、

Therefore, You should do that.

美味しい麺料理を頂きましょう~\(^o^)/

Let's eat delicious noodle dish.

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