お料理通信

今日のお昼ご飯と給食だより~6月号~

2021年6月 3日
by テツ子

今日は皆さん大好き麺の日\(^o^)/

お蕎麦かな?スパゲティかな?

はたまた・・??( *´艸`)

Today is everyone's favorite noodle day.

I wonder which is today's lunch the soba or the pasta. or another.

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答えはうどんでした~(^^)

Answer is Udon.

【メニュー】Menu

・けんちんうどん root vegetable soup udon noodle(It's called Kenchin udon)

・竹輪の磯辺揚げ tube shaped fish cake tempura,season it with season dried seaweed powder.

・白菜とツナの和え物 tossed chinese cabbage and tuna

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calorie 468kcal

・タンパク質 protein25g

・脂質 lipid 12.4g

・塩分 salt 3.1g

でした!(^^)!

けんちんうどんは、野菜がたっぷり

入っていて根菜類と鶏肉の出汁が加わり

旨味の増した美味しいうどんに♪

Root vegetable soup udon is delicous that contains plenty of vegetables and has more flaver with addition of root vegetable and chiken stock.

根菜類の多くは食物繊維を豊富に含み

腸内環境の改善に役立ちます。

 Many root vegetables are rich in dietary fiber and help improve the intestinal environment.

ゴボウを代表する根菜類に含まれる

不溶性食物繊維は、悪玉菌の発生を抑え

善玉菌の増やす働きがあります。

 Insoluble dietary fiber contained in root vegetables that represent burdock has the function of suppressing the outbreak of bad bacteria and increasing the number of good bacteria.

蠕動運動を促し、便秘改善・予防に繋がります。

Promotes peristalsis and leads to improvement and prevention of constipation

また、ビタミンCが豊富なので、皮膚や

血管の再生、修復に必要なコラーゲンの

生成を助けます。

Also, because it is rich in vitamin C, it helps the production of collagen necessary for the regeneration and repair of skin and blood vessels.

冷房で知らず知らずのうちに冷えて

しまった身体に、けんちんうどんは

ぴったりですよ~(^^♪

Kenchin udon is perfect for a body that has cooled unknowingly in the air conditioner.

では、最後に今月の給食だよりです!

今が旬の「紫蘇」や炭水化物と血糖値に

ついて書かれていますので、ぜひご覧ください~\(^o^)/

And finally, this month's lunch news! It is written about the seasonal "Shiso" and carbohydrates and blood sugar levels, so please have a look.

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