お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年11月16日
by マロン

こんにちは!!

最近の千葉は朝晩はぐっと冷えますが昼間はポカポカ暖かい日が続いています(^^)/

今日のお昼ご飯はこんな感じでした!

Hello!!

Chiba is cold in the morning and evening, but warm days continue the daytime nowadays.

Today's lunch was like this.

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【献立】menu

・キーマカレー keema curry

・福神漬け らっきょう sweet and salty sliced vegetable pickles. pickles japanese leek

・海藻サラダ Seaweed salad

・野菜スープ vegetable soup

・手作りゼリー hanbmade ielly

【栄養価】nuturitonal value

・エネルギー calore 611kcal

・タンパク質 proten 16.4g

・脂質 lipid 13.9g

・塩分 salt 3g

でした!!

みんな大好きカレーライス~!!

職員さんも「やったー!カレーカレー(^^♪」と喜んでいました!

なんと我が家の今晩のメニューもカレーです。

息子の保育園では明日がカレーの予定です。

テツ子さんのお家では昨日がカレーだったようです。

カレーは国民食の代表と言っても過言ではない、みんな大好きなメニューですよね!!

今日はキーマカレーだったのですが、

「キーマカレー」と似ている名前で「ドライカレー」があります。

違いはなんだか分かりますか??

Everybody likes curry rice!!

The staff said "Yeah~Today is curry!!I'm glad!!"

So,Tonight our dinner menu is also curry and My son's kindergarten is planing to make a curry tomorrow.

Ms,Tetuko's family ate curry yesterday.

It is no exaggeration to say that curry is a representative of national food, and everyone loves it! !! It was keema curry today, There is "dry curry" with a name similar to "keema curry". Do you know what the difference is? ??

キーマカレーとは・・・

インド料理店やエスニック料理店で見かけることの多く、カレーの本場インド発祥のカレーです。

ヒンディ語やウルドゥー語で、キーマとは「細切り肉」や「ひき肉」という意味があり、

そぼろ状のひき肉を使ったカレーやひき肉をミートボールにしたカレーなど、

ひき肉を使ったカレー料理全般を「キーマカレー」と呼びます。

キーマカレーは、調理法やひき肉以外の材料に細かい決まりはなく、

玉ねぎやじゃがいも、豆類、トマト、バターに何種類かのスパイスなどが用いられることが多いです。

As to Keema curry...

It is a curry that originated in India, which is the home of curry, which is often found in Indian restaurants and ethnic restaurants. In Hindi and Urdu, keema means "shredded meat" or "ground meat". Curry made from minced meat and curry made from minced meat into meatballs, etc. All curry dishes using minced meat are called "keema curry". Keema curry has no detailed rules regarding cooking methods and ingredients other than minced meat. Onions, potatoes, legumes, tomatoes, butter and some spices are often used.

【イメージ】

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ドライカレーとは・・・

喫茶店のメニューなどでおなじみのドライカレーは、日本でオリジナルの進化を遂げた日本生まれのカレー料理なのです。

本場インドでは、ドライカレーという食べ物は見られません。

ドライカレーとは「ドライ」という名前のとおり、汁気がまったくないか、ほとんどないカレーを指します。

水分をまったく加えずに調理する、もしくは少量の水分を入れて煮詰めるのが一般的で、

ひき肉と野菜を炒めてカレー粉で味つけしたカレーや、カレー風味のチャーハンやピラフなどもドライカレーに含まれます。

As to dry curry...

Dry curry, which is familiar from coffee shop menus, is a curry dish born in Japan that has undergone an original evolution in Japan. In India, you can't find food called dry curry. Dry curry, as the name "dry" suggests, refers to curry that has little or no soup. It is common to cook without adding water at all, or to boil with a small amount of water. Dry curry also includes curry made by stir-frying minced meat and vegetables and seasoning with curry powder, and curry-flavored fried rice and pilaf.

【イメージ】

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このように厳密に言うと、ドライカレーとキーマカレーは別の料理となりますが、

日本ではレシピサイトで公開されているキーマカレーとドライカレーのレシピに作り方に大きな違いはないようです。

頻繁に食卓に登場するカレーなのでマンネリ化してきたなと感じるときにはひき肉を使ってアレンジしてみるのもいいですよね!!

今日の夜ご飯のカレーはどんな風にしよっかなぁ~(^^♪

To be exact, dry curry and keema curry are different dishes,In Japan, there seems to be no big difference in how to make keema curry and dry curry recipes published on the recipe site.

It's a curry that appears frequently on the table, so if you feel that it's becoming a rut, it's a good idea to use minced meat to arrange it! !!

I wonder what the curry for dinner should be like today ~

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