お料理通信

今日のお昼ご飯

2021年12月16日
by テツ子

今日の千葉市は、朝は冷えますが日中はポカポカ陽気です!

故郷苑のお隣には保育園がありまして、

園児たちが元気に遊んでいる様子が見えます~♪

あの底知れぬ体力がうらやましい・・(;^ω^)

では、本日のお昼ご飯はこちら!

Today's chiba was getting warm daytime but this morning was chilly.

There is nursery school next to Furusato-en,We can see the children playing well.

I'm jealous that They are energetic.

Anyway,Today's lunch is here!

48441.jpg

【献立】menu

・ネギトロ丼 minced tuna rice bowl

・高野豆腐の卵とじ freeze dried tofu and fried egg

・春菊のお浸し boiled crowndaisy

・すまし汁 Japanese style clear soup

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calore 468kcal

・たんぱく質 protein27.8g

・脂質 lipid14.1g

・塩分 salt2.9g

でした~!

ネギトロ丼はもちろん美味しいのですが

高野豆腐も好きなんですよね~(^^♪

Of course minced tuna rice bolw is deliciouse,but I like freeze dried tofu as well.

高野豆腐には栄養がぎゅっと詰まっています!

たんぱく質が豊富で、高野豆腐の約50%がたんぱく質でできています。

約30%は脂質でできていますが、

その多くはリノール酸やリノレン酸という不飽和脂肪酸です。

It's rich in protein and about 50% Freeze dried tofu is made of protein. about 30 is made.Most of them are unsaturated fatty acids such as linoleic acid and linolenic acid.

この2種類の不飽和脂肪酸は、

体内で合成できないので食べ物から摂取する必要があります。

原材料の大豆はイソフラボンという

女性ホルモンにあるエストロゲンに似た効能があるとされています。

そのため、イソフラボンを摂取する

ことで、骨粗鬆症や更年期障害の予防に役立ちます。

また、イソフラボンには強い抗酸化作用があるため

老化の防止や免疫力を強化する効果が期待できます。

高野豆腐は備蓄性にも優れていますし

健康のためにぜひ取り入れたい食材ですね(^^♪

These two unsaturated fatty acids cannot be synthesized by the body and must be taken from food.

The raw material soybean is said to have an effect similar to estrogen in the female hormone isoflavone.

Therefore, taking isoflavones helps prevent osteoporosis and menopause. In addition, isoflavones have a strong antioxidant effect, so they can be expected to have the effect of preventing aging and strengthening immunity. Koya-dofu has excellent stockpiling properties and is a must-have ingredient for your health.

« 前の記事へ  お料理通信トップ  次の記事へ »


過去の記事(年月別)