お料理通信

XmasMENU&給食だより

2021年12月28日
by マロン

こんにちは!!

先週はクリスマスでしたね!みなさんチキンやケーキは食べましたでしょうか?

故郷苑のクリスマスMENUはこちら⇩

Hello!!

Christmas was last week.Did everyone eat cake and chiken?

Furusato-en christmas menu is here.

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【献立】Menu

・シーフードピラフ seafood pilaf

・鶏の照り焼き teriyak chiken

・グリーンサラダ green salad

・コーンクリームスープ corn chowder

・フルーツゼリー fruit jelly

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calore 494kcal

・タンパク質 protein 26.9g

・脂質 lipid 16.4g

・塩分 salt 2.8g

でした(^^)

利用者さまも美味しいと言って召し上がってくださいました!!

User told me That was delicous!!

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ところで、なぜクリスマスにはチキンを食べるようになったのか知っていますか?

クリスマスのイベントはアメリカから日本に広がりました。

アメリカではかつてお祝いのときには七面鳥をローストしたものをご馳走として出すのが主流で、そこからクリスマスに七面鳥を食べる習慣がつきました。

しかし日本で七面鳥を食べることは難しかったため、代わりにチキンをローストして食べるようになったようです。

ちなみに、クリスマス=フライドチキンをイメージするのは『ケンタッキーフライドチキン』の広告の影響だそうですよ!

そしておやつはべりーのロールケーキでした(^^♪

By the way, Do you know why you eat chiken in christmas?

Christmas events have spread from the United States to Japan. In the United States, it was once the mainstream to serve roasted turkey as a treat at the time of celebration, and from there it became a custom to eat turkey at Christmas. However, it was difficult to eat turkey in Japan, so it seems that they started to roast chicken instead. By the way, it seems that the image of Christmas = fried chicken is influenced by the advertisement of "Kentucky Fried Chicken"! And the snack was a bery roll cake

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ピンク色のスポンジ生地にはベリーが練りこまれているそうです。

クリームにもベリーが入っていてとっても美味しかったです(^^)/

そして楽しかったクリスマスが過ぎると、もう年末年始がやってきますね!!

1月の給食だよりを作成しましたのでご紹介します⇩

It seems that berries are kneaded into the pink sponge dough. The cream also contained berries and it was very delicious (^^) / And after the fun Christmas, the year-end and New Year holidays will come! !! I will introduce the January lunch newsletter.

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〈ポスター〉

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大晦日には年越しそば、お正月にはお雑煮やお節を予定しています(^^♪

皆さんもつい食べすぎてしまわないように気を付けてくださいね!

それではよいお年を~(@^^)/~~~

We plan to have Toshikoshi soba on New Year's Eve, and ozoni and sushi on New Year's Eve. Please be careful not to eat too much! Then have a good year.

*Toshikoshi soba noodles are traditionally eaten on New Year's Eve in Japan.

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