お料理通信

今日のお昼ご飯

2022年6月 5日
by テツ子

6月になり、そろそろ梅雨の時期到来ですね。

最近は梅雨より先に夏がきたような気温が続いていましたが

週明けから曇りや雨の予報で、スッキリしないお天気になりそうです。

それでは、今日のお昼ご飯はこちら(=゚ω゚)ノ

It's June, and it's about time for the rainy season.

Recently, the temperature has continued as if summer had come before the rainy season.

With the forecast of cloudy weather and rain from the beginning of the week, the weather is likely to be unclear.

Then, I'll inttoday's lunch (= ゜ ω ゜) no

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【メニュー】menu

・鶏肉の照り焼きTeriyaki chicken

・アスパラのマヨポン炒め Stir-fried asparagus with mayonnaise and sauce

・長芋の酢の物 a Chinese yam with veineger

・ご飯 rice

・けんちん汁 Kenchin Vegetable soup

【栄養価】nutritional value

エネルギー calore 469kcal

たんぱく質 protein 26.9g

脂質 lipid 9.8g

塩分 salt 2.8g

でした~\(^o^)/

具沢山のけんちん汁!美味しいですよね~♪

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神奈川県の郷土料理だってご存知でしたか?

わたしは東北あたりかな~と勝手に思ってました(^^;

けんちん汁は、神奈川県鎌倉市にある

建長寺で作られたのが始まりとされています。

お寺で食べられていた汁物なので、

豆腐や根菜類を使った精進料理です。

簡単で栄養もあり体も温まるので、

だんだんと一般の家庭にも広がったそうですよ(^^)

Did you know that Kanagawa Prefecture's local cuisine?

I thought it was around Tohoku (^^;

Kenchin soup is located in Kamakura City, Kanagawa Prefecture.
It is said that it was made at Kenchoji Temple.

Since it is a soup that was eaten at a temple, it is a vegetarian dish that uses tofu and root vegetables.

It's easy, nutritious and warms the body, so it seems that it has gradually spread to ordinary households.

けんちん汁の具材には豆腐や芋類、根菜類が使われます。

豆腐はたんぱく質は豊富で、筋肉や血液、身体の組織を

作るための重要な栄養素です。

野菜には、ビタミンやミネラル、食物繊維が豊富に含まれており、

また汁ごと食べるので栄養をそのまま身体に取り入れることができます。

一つのお椀の中に様々な具材が入っているので

バランス良く栄養を摂取できますね♪

ぜひ献立に取り入れてみてはいかがでしょうか~(^^)

Tofu, potatoes, and root vegetables are used as ingredients for Kenchin-soup.

Tofu is rich in protein and is an important nutrient for building muscle, blood and body tissues.

Vegetables are rich in vitamins, minerals, and dietary fiber, and since they are eaten with soup, nutrition can be taken into the body as it is.

Because there are various ingredients in one bowl

You can get nutrition in a well-balanced manner ♪

Why don't you try incorporating it into the menu ~

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