お料理通信

今日のお昼ご飯

2022年6月15日
by テツ子

雨が続いて肌寒い日が多いですね((+_+))

週末は暑くなるそうなので、体調管理に気を付けたいところです!

それでは、今日のお昼ご飯はこちら!

There are many chilly days with continuous rain.

It seems to be hot on weekends, so I want to be careful about my physical condition!

Then, today's lunch is here!

61993.jpg

【メニュー】menu

・サーモンフライ deep-fried slamon

・いんげんのカレーソテー Green bean curry saute

・菜の花の和え物 boiled rape blossoms

・ご飯 rice

・すまし汁 clear soup

【栄養価】nutritional value

・エネルギー calore 408kcal

・たんぱく質 proten 25.2g

・脂質 lipid 10.9g

・塩分 salt 2g

でした~\(^o^)/

昨日の夕食も揚げ物(私の家の話です)だったので、

少し胃が重たい感じでしたが、タルタルソースで美味しくいただきました!!

子どもから大人まで好きな方が多いサーモンですが、

その栄養価は高く、健康や美容に必要なスーパーフードです(^^♪

サーモンの身の赤い色素は、アスタキサンチンというもので

アンチエイジングには欠かせない抗酸化成分です。

抗酸化作用により、シワ形成の抑制に働き、

動脈硬化、がん予防、糖尿病などの予防に様々な効果があります。

きつい筋トレをすると活性酸素が多量に発生し、筋肉痛や筋肉疲労が起こります。

細胞の中にアスタキサンチンを蓄えておくことで、疲労回復が早くなり、

脂肪をエネルギーに変えやすくなるので、ダイエットにも効果的です。

本来であれば、サーモンは熱を入れずに生で食べるのがおすすめです。

DHAやEPAは高温調理により劣化し減少してしまうので、

熱を通さないお刺身やマリネなどが栄養を効果的にとることができます。

さまざまなメニューに活用できるサーモンを

ぜひ献立に取り入れてみてはいかがでしょうか(^^)/

Yesterday's supper was also fried food (my house story), so I felt a little heavy on my stomach, but it was delicious with tartar sauce! !!

Many people from children to adults like salmon, but its nutritional value is high and it is a superfood necessary for health and beauty (^^ ♪)

The red pigment in salmon is astaxanthin.

It is an antioxidant component that is indispensable for anti-aging.

Due to its antioxidant effect, it works to suppress wrinkle formation and has various effects in preventing arteriosclerosis, cancer, diabetes, etc.

Tight muscle training produces a large amount of active oxygen, which causes muscle pain and fatigue.

By storing astaxanthin in the cells, recovery from fatigue is accelerated and fat can be easily converted into energy, which is also effective for dieting.

Normally, it is recommended to eat salmon raw without heating.

DHA and EPA deteriorate and decrease due to high temperature cooking, so

Sashimi and marinade that do not allow heat to pass through can effectively nourish.

Salmon that can be used for various menus

Why don't you incorporate it into your menu?

« 前の記事へ  お料理通信トップ  次の記事へ »


過去の記事(年月別)