お料理通信

今日のお昼ご飯

2022年8月29日
by テツ子

もうすぐ8月も終わりますね!

すっかり涼しくなって、「食欲の秋」到来です!しっかり食べましょう~

今日のお昼ご飯はこちら!

It's almost the end of August!

It's getting cooler and the "Autumn of Appetite" has arrived! Let's eat well~

Here is today's lunch!

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【献立】menu

・チャンポン various ingredients noodle

・焼売 shumai

・中華クラゲの酢の物 chinese jellyfish

【栄養価】nutritional value

エネルギー calore 611kcal

たんぱく質 protein 32.9g

脂質 lipid 16.3g

塩分 salt 3.1g

でした~\(^o^)/

チャンポンは、野菜がたっぷり摂れていいですよね♪

副菜の中華クラゲは、コリコリとした食感が美味しくて、

酢の物などで食べることが多いかと思います。

原材料は、海をゆらゆら漂うクラゲですが、栄養はどのくらいあるのでしょうか・・?

クラゲを構成しているのは、ほとんどが水分です。

クラゲの身体の95%以上が水分でできているため、栄養はほとんどありません(;´∀`)

ですが、私たちが食べているクラゲは、塩漬けにして水分が抜けているので、

少しは栄養が含まれています。

Champon is good with plenty of vegetables♪

The side dish, Chinese jellyfish, has a crunchy texture and is often eaten with vinegar.

The raw material is a jellyfish that drifts in the sea, but how much nutrition does it have?

Jellyfish are mostly made up of water.

More than 95% of jellyfish's body is made up of water, so they have very little nutrition.

However, the jellyfish we eat is salted to remove moisture, so

Contains some nutrients.

栄養は少ししかないと書きましたが、クラゲにはコラーゲンが多く含まれています。

このコラーゲンには免疫物質分泌を促進させる効能があると言われています。

また、低カロリーなのでダイエットには最適ですよ(^^)

スーパーでも比較的手に入りやすい食材なので、

コリコリとした食感を生かした美味しいクラゲ料理を

献立に取り入れてみてはいかがでしょうか~\(^o^)/

I wrote that there is only a little nutrition, but jellyfish contain a lot of collagen.

It is said that this collagen has the effect of promoting the secretion of immune substances.

Also, it's low calorie, so it's perfect for dieting (^ ^)

Because it is a relatively easy-to-find ingredient in supermarkets,

A delicious jellyfish dish that makes the most of its crunchy texture

How about incorporating it into your menu?

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